Leírás: Hozzávalók: - kb. 0,5 kg krumpli - liszt (amennyit a krumpli akar) - só, bazsalikom, babérlevél, szerecsendió, borsikafű, rozmaring Tennivalók: A megpucolt, felaprított krumplit egy félbevágott hagymával, valamint a fenti fűszerekkel, sok sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, összetörjük. Kb. az ötödét külön szedjük. Ezt valamilyen zsiradékon (legjobb a kacsazsír) szép pirosra sütjük. A vége felé mehet még bele bazsalikom és rozmaring (csak módjával!) A sok krumplit annyi liszttel eldolgozzuk, hogy elasztoplasztikus legyen, de már ne ragadjon (só még kellhet hozzá). Ezután kb. kisujjnyi nudlikat sodrunk a tésztából, és lobogó, sós vízben kifőzzük. A végén a nudlikat a pirított krumplival keverjük össze, aztán csak enni kell! Mi pl. barackbefőttel nyomjuk. Nem rossz... Ital: könnyű, falusi bor, világos sör, bodzaszörp, szilvapálinka, unicum... ajjaj! F. János 2009.01.16 10:52 — JanosF |
ételek >