ételek‎ > ‎

Sufnudli (Sváb étel)

Gábor Kurucz, 2014. aug. 29. 13:14
Leírás:

Hozzávalók:

- kb. 0,5 kg krumpli
- liszt (amennyit a krumpli akar)
- só, bazsalikom, babérlevél, szerecsendió, borsikafű, rozmaring

Tennivalók:
A megpucolt, felaprított krumplit egy félbevágott hagymával, valamint a fenti fűszerekkel, sok sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, összetörjük. Kb. az ötödét külön szedjük. Ezt valamilyen zsiradékon (legjobb a kacsazsír) szép pirosra sütjük. A vége felé mehet még bele bazsalikom és rozmaring (csak módjával!)
A sok krumplit annyi liszttel eldolgozzuk, hogy elasztoplasztikus legyen, de már ne ragadjon (só még kellhet hozzá). Ezután kb. kisujjnyi nudlikat sodrunk a tésztából, és lobogó, sós vízben kifőzzük. A végén a nudlikat a pirított krumplival keverjük össze, aztán csak enni kell! Mi pl. barackbefőttel nyomjuk.
Nem rossz...

Ital:
könnyű, falusi bor, világos sör, bodzaszörp, szilvapálinka, unicum... ajjaj!
F. János

2009.01.16 10:52 — JanosF
Comments