tapasztalatból‎ > ‎

La Sportiva Tibet - Hanwag Lima Gtx

Gábor Kurucz, 2014. aug. 31. 8:12
Adatok:

Ha választanom kellene, az hiszem először megkérdezném mire kell. Úgy érzem a La Sportiva egy igazi bakancs a szó eredeti értelmében nemcsak megvéd és segít, de egy olyan lábbali ami minden időben akárhová akármennyi ideig elkíséri az embert mintha rá öntötték volna bár vannak hibái. A Hanwag minden kihívásnak megfelel, mindenhol tapad, nem töri a lábat, komfortos, de jó kibújni belőle, igazi használati "eszköz"!

Röviden a két bakancs szerintem össze sem hasonlítható bár elméletileg ugyanazt a kategóriát - nemcsak árban - képviselik.
A La Sportiva Tibet egy nagyon kényelmes szinte már-már puhának mondható kényelmes túra bakancs. Az első pillanattól kezdve ahogy belebújtam beleszerettem, szinte zokniként fogja körül a lábam és mégis hagy mozgásteret neki, a vastag az igazán vastag bőr nem mint egy kemény élettelen valami van a lábam körül hanem együtt hajlik mozog velem. A Hanwag három év alatt az első olyan bakancs volt amibe belebújva kényelmesnek és igazán komfortosnak volt mondható de ennek ellenére egy lényegesen keményebb és durvább bakancs. Nem annyira öleli mint inkább satuba fogja az ember lábát, bár hosszú távon sok panaszom nem lehet rá, egy nap gyaloglás után se volt fáradt a lábam, nem éreztem törést rajta, egyszerűen egy kicsit elgémberedett és szabadságra vágyott! ALa sportiva egész nap rajtam van akkor sem veszem szinte észre, a Hanwag már macerásabb, nehezebb, keményebb benne járni, amitől kicsit természetellenesebb is a mozgás. AHanwag eszetlen tapadásának (vibram talp:) és a boka fogásának csak előnyét láttam a La sportivval szembe. Bár nem estem el benne, és minden körülmény között tapadt, nem éreztem annyira biztosnak a lépéseimet a keményebb tartás miatt. Az az érzésem ha megcsúsznék és elesnék az én súlyommal az igaz, hogy megvédené a bokámat, ami a La Sportivának nem mindig sikerült, de szerintem a lábszáram törne el. Számomra, ami fontos mindkettő egy bőrből van, így kevesebb az esélye, hogy a varrások szétmenjenek, beázzon a cipő. Jól dolgozik mindkét bőr, bár a Hanwag-nál inkább nem dolgozásról van szó, keservesen nyekereg miközben próbál ellenállni az egy mázsámnak. Bár ez utóbbi csak fél éves és nem tudok sokat elmondani a bőr állapotáról csak, hogy jó. A La Sportiva 12 év alatt kiválóan teljesített, és nem szabad elfelejteni még mindig használom sétákra, a bőr alig repedt meg és finoman megpuhult.

Összegezve:
Ha választanom kellene, az hiszem először megkérdezném mire kell a bakancs és utána választanék a kettő közül, mindkettő másért és másra jó. Úgy érzem a La Sportiva egy igazi bakancs a szó eredeti értelmében nemcsak megvéd és segít, de egy olyan lábbali ami minden időben akárhová akármennyi ideig elkíséri az embert mintha rá öntötték volna bár vannak hibái. A Hanwag minden kihívásnak megfelel, mindenhol tapad, nem töri a lábat, komfortos, de jó kibújni belőle, igazi használati "eszköz"! Mindezt annak ellenére mondom, hogy ez a La Sportiva szerintem az egyik ha nem a legjobb bakancsom amim valaha lehetne.

h, 2009.01.12 15:46 — KuruczG
Comments